Loading

Raj dla grzybiarzy

<< Wstecz

Każdy zapalony grzybiarz wie, że jego raj to las. A nasz las to bogactwo runa leśnego. Od jagód, borówek, żurawin po prawdziwki, podgrzybki, kozaczki, kurki czy rydze…

ROOM DETAILS

Każdy zapalony grzybiarz wie, że jego raj to las. A nasz las to bogactwo runa leśnego. Od jagód, borówek, żurawin po prawdziwki, podgrzybki, kozaczki, kurki czy rydze i wiele, wiele innych smakowitości.

Co roku sezon grzybowy uważamy za otwarty już z początkiem wakacji. Wtedy kosze wypełniają żółciutkie kurki. Ale kulminacja przypada na drugą połowę sierpnia. Wówczas zbieramy prawdziwki, podgrzybki i rydze. Wszyscy, którzy lubią leśne spacery nie będą mieli powodów do smutków. Wysyp grzybów zapewni bowiem nie tylko smaczny posiłek na kolację, ale także pozwoli odreagować stresy i odszukać w trawach takie okazy, jak na naszych zdjęciach.

(tutaj znajdź jakieś fotki grzybów może z netu) bo ja mam tylko muchomory;-)

Zapasy ususzonych grzybów można przechować przez zimę i wykorzystać je do potraw w ciągu całego roku.

W siedlisku możecie Państwo skorzystać z suszarki do grzybów i wrócić do domu z własnoręcznie zebranym słoiczkiem suszonych smakowitości.

Jedyne co trzeba zrobić to wybrać się z koszykiem do lasu!